Laatst had ik het weer een opdrachtgever, die in een tamelijk korte tijd zijn foto’s en teksten moest aanleveren voor de website. Hij moest daardoor zijn teksten onder tijdsdruk schrijven. Dat werkt je creativiteit tegen en je goede ingevingen blijven daardoor vaak ook uit. Je bent te veel met je tekst bezig.
Hij vroeg mij of ik hem wilde ondersteunen met tekstadviezen en een beetje meedenken. Hij had twee teksten klaarliggen. Daarmee ging ik meteen aan de slag. Af en toe belde ik om te vragen of ik een bepaalde alinea inhoudelijk goed had begrepen. Ze waren namelijk niet eenduidig geschreven.

Rustgevend
Ook nu voelde ik na een paar keer telefonisch contact, dat de rust in hem was teruggekomen. Mijn manier vaseal-kleinn werken slaat aan. Dat werkt rustgevend; het geeft een gevoel, dat de deadline makkelijk wordt gehaald met een goed resultaat. Mijn klant ontspant en de creativiteit komt terug net als de invallen voor zijn teksten, die hij nog moet schrijven. Die invallen heb je nu juist nodig om die geweldige tekst samen te schrijven.

Een goed gevoel
Ieder keer, als ik dit ervaar geeft mij dit een goed gevoel. Een goede klik met een klant, waarbij de klik wordt bevestigd, door hoe ik met de opdracht om ga en de daarbij behorende wisselwerking tussen ons.
Ik neem aan dat dit voor veel dienstverleners zo werkt; een goede ondersteuning geeft rust aan je klant.

Hoe ervaar jij dit?