Heb je dit gevoel ook wel eens: de behoefte aan een mooiere of lievere wereld? Daar is eigenlijk maar heel weinig voor nodig. Alleen zie je dit niet altijd. Je bent dan te druk met, wat je moeten doen en je bent te veel bezig met, wat je ook nog allemaal wilt doen en bijhouden. Je leeft daardoor niet in het ‘hier en nu’. Je voelt je opgejaagd en hebt geen oog meer voor de ‘kleine’ behoeftes van jezelf en je omgeving.

Je hebt het zelf in de hand
Die gewenste ‘mooiere’ wereld heb je zelf in de hand. Als je altijd gejaagd leeft, veroorzaak je dat waarschijnlijk zelf. Vaak is het een kwestie van keuzes maken. Door te kiezen creëer je de tijd om de dingen die je doet met aandacht te doen. Aandacht voor je zelf, wat je moet doen en voor je omgeving.
Jezelf opjagen kost vaak meer tijd dan het oplevert. Je geeft wat je doet niet de aandacht die het nodig heeft, waardoor je vaak dingen nog eens moet doen of er nog iets aan doen. Dit kan meestal ook in één keer, als je er maar aandacht voor hebt en het met rust in je lijf doet.

Door rust een mooiere wereld
Door weer met aandacht en rust in je lijf de dingen te doen, krijg je ook weer aandacht voor je omgeving. Daardoor zie weer, hoe je voor elkaar het leven een beetje makkelijker maakt. Dat zijn soms hele kleine dingen, Hulp klein web als iemand met één of twee dingen voor laten gaan in de winkel bij de kassa. Even een paar uur op iemands kinderen passen, zodat een moeder of vader even kan rusten, als zij of hij niet helemaal fit is. Even iemand helpen met iets tillen wat te zwaar is. Zo zijn er nog honderden voorbeelden, om het leven voor elkaar wat makkelijker en dus wat mooier te maken. Je hoeft het alleen maar te zien en te doen!

Geen voorwaarden
Ouderwets even iemand helpen, zonder iets terug te vragen. hulp website1 Daarmee maak je de wereld voor elkaar wat mooier. ‘Voor wat hoort wat’ is geen hulp, maar een zakelijke afspraak. Prima, maar breng het dan ook zo. Helpen is helpen, daaraan zitten voor mij geen voorwaarden. Natuurlijk hoef je je niet te laten misbruiken, maar gaan ‘boekhouden’ over elkaar over en weer helpen, als dat nodig is, voelt niet fijn. Dat geeft vooral spanningen.
Als ik iemand help, dan is dat ook hulp. Daar hoeft niets tegenover te staan. Een ‘dankjewel’ is echt ruim genoeg. Het is toch geweldig, als je het voor iemand net even makkelijker maakt, als het even tegen zit of moeizaam gaat. Als we dit allemaal doen, krijgen we het allemaal beter.

Je hoeft het alleen maar te vragen
Heb je eens hulp nodig, dan lijkt er soms niemand te zijn. Toch is dat niet zo. Je hoeft meestal alleen maar om hulp te vragen. Let maar eens op; je krijgt die hulp soms van iemand, waar je het nooit van had verwacht. Probeer het maar eens.