Voor veel ondernemers is acquisitie een lastig onderdeel; een “noodzakelijke” activiteit binnen alle werkzaamheden. De opdrachten komen niet vanzelf, dus moet iedere ondernemer tijd vrijmaken voor acquisitie; eigenlijk als vast onderdeel van de werkweek. De meeste ondernemers zijn meestal liever met hun werk, deskundigheid bezig. Daarom helpt Adviesbureau den Hertog je graag met zijn ondersteunende diensten op dit vlak. Je laat je acquisitie niet versloffen met deze ondersteuning.

Elevator Pitch

Het begint vaak al met de “elevator-pitch”. Ik heb uit mijn eigen ervaring een soort programma gemaakt om je te helpen met je “elevator-pitch” opstellen. Daarbij krijg je de mogelijkheid om op mij te oefenen, zodat je met een goed gevoel en vol zelfvertrouwen naar netwerk-bijeenkomsten gaat en een strak antwoord klaar hebt voor de vraag: Wat doe je?.

Overzichten

Verder help ik je met opstellen van je diensten– of deskundigheden-overzicht en acquisitie-mails. Zij vormen vaak een belangrijk onderdeel van je (“koude”) acquisitie en je netwerkactiviteiten.

Begeleiding

Adviesbureau den Hertog is graag bereid om met je mee te denken en je te begeleiden en ondersteunen in je acquisitie met inzet van mijn eigen ervaring in acquisitie en deskundigheden op tekstgebied. Een vaak vergeten onderdeel hierbij is de offerte: de laatste stap in de acquisitie naar de opdracht-bevestiging. Een goede offerte vertelt, wat je levert met de extra voordelen voor de ontvanger in makkelijk te lezen en begrijpelijke taal. Adviesbureau den Hertog helpt je daar graag mee, zie Korte tekstservice. Met deze ondersteuning laat je je acquisitie niet versloffen.

Zoekmachine optimalisatie

Samen met een webbouwer uit mijn netwerk verzorgt Adviesbureau den Hertog zoekmachine optimalisaties van websites. Hier in zoeken we een goed compromis tussen je vindbaarheid door zoekmachines en een goed leesbare en begrijpelijke tekst. Daarbij schenken we ook aandacht aan de keuze van trefwoorden, waarmee je gevonden wilt worden. Zo voorkom je, dat je wellicht goed scoort met een trefwoord bij b.v. Google, terwijl bijna niemand met dat trefwoord zoekt.

Social media

Voor tactisch effectief gebruik van “social- media” heb ik deskundigen in mijn netwerk, om je hiermee te helpen, informeren, trainen en begeleiden.

Opdrachten

Voor Esthie verzorgde ik de openings-stap van de acquisitie d.m.v. een diensten-overzicht en een acquisitie-mail. Adviesbureau den Hertog mailt en belt voor Esthie om “deuren open te krijgen”. Dit met succes bij onder andere Diergaarde Blijdorp en zwembad ‘De waterdam’, waar dit tot een opdracht heeft geleid.
Adviesbureau den hertog begeleidt en ondersteunt tuinontwerpburesu Hollands Zwartbond en de OntwerpAcademie sinds 2012 door mee te denken over ontwikkelingen, beursstand bemensing en contacten leggen met de doelgroepen en organisaties, waarmee ze willen gaan samenwerken.

Adverteren

Een advertentie plaatsen; daar komt meer bij kijken dan je denkt. In dit gratis pdf bestand staat waar je allemaal aan moet denken.

 

Het belang van een goede marketing boodschap

 Hier gratis te downloaden..